Vrijen tijdens de menstruatie

De Ziggy Cup ziet er niet uit als een menstruatiecup, maar zou tot twaalf uur lang bloed kunnen opvangen. Meer zelfs: door de horizontale ligging zou je seks kunnen hebben tijdens je maandstonden zonder vlekken te maken.

Wie een menstruatiecup kent, zou op het eerste gezicht niet denken dat de Ziggy er een is –  het accessoire heeft een platte vorm in plaats van het bekende ovale design. Toch wordt beloofd dat het dingetje aan alle eisen van een standaard cup voldoet. En meer: je zou ermee kunnen vrijen tijdens je maandstonden zonder vlekken te maken.

Horizontale positie
Voor het eerste gebruik moet de cup vijf minuten in kokend water om ze steriel te maken. De volgende keren volstaat een wasbeurt met zeep en water voor een hygiënisch onderhoud. Om het accessoire in te brengen, was je eerst je handen. De cup moet samengevouwen worden en wordt horizontaal in de vagina aangebracht, waar ze twaalf uur lang het bloed opvangt. 

Comfortabel vrijen
Door de horizontale ligging is er nog plaats over voor je man: je kunt comfortabel vrijen zonder lekjes. De Britse Ellen Scott testte de cup uit voor de krant Metro. “Ik ben het gewoon om menstruatiecups te dragen, maar het inbrengen van dit exemplaar was allesbehalve makkelijk. Het vergt tijd om het te leren”, schrijft ze. Dat je het accessoire niet voelt zitten klopt niet. “Ik weet niet of ik een kleine vagina heb, maar bij het inbrengen van een vingertopje voelde ik het meteen zitten.” Haar vriend kon dat bevestigen en zag het fuchsia ontwerp ook gewoon zitten. Maar toen er werd overgeschakeld op penetratie, had het koppel er geen last van. “We konden zonder problemen elk standje uitvoeren. Niets voelde onaangenaam voor hem, noch voor mij en er waren geen lekkages.” 

Een boeltje
Het inbrengen is moeilijk, vrijen met de cup is makkelijk, maar het verwijderen bleek de grootste uitdaging. “Ik zat tien minuten op het toilet en het ding kwam niet mee. Ik dacht dat het me nooit zou lukken. Ik ontspande en probeerde opnieuw met succes. Al waren de beide kanten van het design besmeurd. De volgende dag maakte ik hetzelfde mee. Ik zou de cup niet aanraden aan beginners, maar zeker niet totaal afraden. Want voor seks tijdens de maandstonden is het design geweldig. Misschien zijn mijn vagina en de Ziggy gewoon niet echt compatibel.” Scott geeft nog mee dat de Ziggy niet werkt als anticonceptiemiddel. 

Bron: hbvl
Foto: PatriciaMoraleda/Pixabay

(Visited 28 times, 1 visits today)

Post Author: Rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *