Vaders op de verwentoer?

Bloemen, sieraden en parfum: het is allemaal achterhaald als Moederdagcadeau. Naast parfum en geschenksets schiet ook de verkoop van erotische producten omhoog. Niet alleen de kinderen zetten hun moeder in het zonnetje op Moederdag, ook vaders verwennen moeders blijkbaar een beetje extra.

De verkoop van de zogenoemde intimiteitsproducten verdubbelde bij online warenhuis Wehkamp tijdens de week voor Moederdag. Ook lingerie werd flink meer verkocht: meer dan 40 procent meer bestellingen dan normaal. Bij Bol.com zien ze eveneens een stijging in de verkoop van erotische artikelen. Marjolein Verkerk, woordvoerder van Bol.com: ,,Massageolie wordt de laatste anderhalve week 15 procent meer verkocht dan normaal. Glijmiddel doet het nog beter, daarvan zien we dat de laatste anderhalve week zelfs meer dan 20 procent wordt verkocht dan normaal.”

Seksuologe Goedele Liekens legt uit: ,,Papa’s hebben de gewoonte om een cadeautje te geven met Moederdag. Een erotisch cadeautje is dan ook gelijk een cadeautje aan henzelf. Op een speciale dag als Moederdag valt de schaamte een beetje weg. Mensen willen vaak de speelsheid in hun seksleven blijven ontdekken, en Moederdag geeft hun een perfecte gelegenheid. Het is een cadeautje voor haar, waar hij ook wat aan heeft.”

Online sexshop EasyToys herkent de groei in de verkoop. ,,Wij zien zo’n groei bij iedere feestdag. Met Koningsdag hadden wij zelfs een driedubbele omzet. Mensen gebruiken de gelegenheid om hun partner te verrassen en pakken het moment om dingen voor te stellen die ze op een doordeweekse dag misschien niet zouden durven.”

Symbolische cadeaus

Een andere trend is dat er steeds vaker wordt uitgeweken naar alternatieve cadeaus. Moeders krijgen bijvoorbeeld een symbolisch cadeau, zoals een dagje wandelen met het gezin of samen gezellig een filmpje kijken. 54 procent van de moeders geeft daar ook de voorkeur aan.

Symbolische cadeautjes betekenen meer voor moeders dan het gebruikelijke bosje bloemen, omdat deze voor hun de relatie tussen moeder en kind zouden bevestigen. Ook een gift aan het goede doel wordt gewaardeerd. Moeders vinden het een fijn idee dat ze anderen op deze manier laten delen in hun eigen geluk. Cadeaus met een sociaal bewustzijn zie je steeds vaker, en niet alleen met Moederdag. Ook met bijvoorbeeld Kerst en Valentijnsdag worden er vaker daklozenmaaltijden cadeau gedaan.

Geschenksets en parfum

Dat er vaker een alternatief cadeautje gezocht wordt, betekent niet dat moeders geen klassieke cadeautjes meer ontvangen. Bij Wehkamp verdubbelde de verkoop van geschenksets afgelopen week en groeiden de verkoopcijfers van parfum met 40 procent. Bestelde intimiteitsproducten groeiden in percentages het hardst, maar in aantallen werd de grootste groei gezien bij producten zoals beautyproducten en geschenksets.

Bron: AD.nl

(Visited 32 times, 1 visits today)

Post Author: Gary

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *