Ik wil een baby

zwanger
Een kinderwens, maar geen partner. Voor veel vrijgezelle vrouwen van boven de 30 is het een moeilijke periode. De Britse Jessica (35) bevond zich in zo’n situatie en besloot er wat aan te doen: ze plaatste een advertentie op Craigslist, een soort Marktplaats. In een radioprogramma van BBC5 vertelt ze erover.

Bareback Safe Baby Making’ oftewel ‘Veilig vrijen zonder condoom om een kind te maken’, kopte de advertentie die Jessica (niet haar echte naam) plaatste. ‘Ik ben de 30 gepasseerd en ik heb het opgegeven om ‘Mr. Right’ te vinden. Ik wil een baby’, zo stond er duidelijk. Jessica had verder nog enkele eisen waar de potentiële vader aan moest voldoen: hij moest langer zijn dan 1 meter 75, niet ouder dan 40 en bereid om zich te testen op seksueel overdraagbare aandoeningen. Hij moest ook bereid zijn om ‘een paar dagen lang veel seks te hebben.’

De vrouw postte het berichtje toen ze in de bus naar haar werk in de Londense binnenstad zat. Voor ze daar was aangekomen, liepen de eerste reacties al binnen, vertelt ze in het radioprogramma. Het verhaal wordt verteld door een actrice, omdat Jessica graag anoniem wil blijven.

Zakelijke aanpak
Over de zakelijke aanpak van het verwekken van het kind doet Jessica niet moeilijk: ,,Onze grootouders woonden ook niet eerst jarenlang samen terwijl ze samen series keken. Dus waarom ik wel? Een kind krijgen was vanaf het begin het doel van deze onderneming.” Jessica zegt dat ze besloot om de romantiek op te offeren zolang haar kind twee ouders had die van hem of haar hielden en voor hem of haar zouden zorg.

Piemelfoto’s
Craigslist was niet het eerste platform dat Jessica aanschreef om een kind te krijgen. Eerder plaatste ze een advertentie op een co-ouderschapswebsite, maar al gauw bleek dat de bezoekers van die site vooral bestonden uit homoseksuele koppels die een moeder zochten voor hun kind. ,,Ik was bang dat ik uiteindelijk als ‘vijfde wiel aan de wagen’ zou functioneren in een situatie met drie ouders. Dat wilde ik niet.”

In de paar uur na het plaatsen van de advertentie op Craigslist kreeg Jessica tientallen reacties, waaronder een hoop foto’s van blote piemels en mannen die alleen de gratis seks wel zagen zitten. Ook waren er berichten van mannen die beweerden ‘al verschillende vrouwen te hebben geholpen’. Dat was voor Jessica een reden om hen juist níet te selecteren. ,,Het laatste waar ik behoefte aan heb, is dat mijn kind later op een feestje blijkt te zoenen met zijn halfbroer- of zus.” Een jonge man die dolgraag een kind wilde na de miskraam van zijn vorige partner leek Jessica te kwetsbaar en daarom wees ze ook hem af.

Ross
Daarna kreeg ze een mailtje van Ross, een 33-jarige Londenaar, die al een aantal relaties achter de rug had. Hij schreef dat hij het geweldig vond om oom te zijn en dat hij zelf ook graag kinderen wil. Dezelfde avond spraken Ross en Jessica af voor een drankje ter kennismaking.

,,Ik vond dat hij er veel beter uitzag dan op de foto die hij stuurde”, vertelt Jessica. Aan het einde van de eerste avond werd er gezoend ,,Ik voelde me erg op m’n gemak bij hem.” Een paar dagen later zagen ze elkaar opnieuw en planden ze hun soatests. Na de vierde date belandden in bed om te zien of ze het fysiek ook leuk hadden samen. ,,De seks was echt heel goed en we besloten om meteen voor een baby te gaan, omdat we wisten dat het vaak wel een tijdje kan duren. Ik was 35 en Ross 33.”

Meteen zwanger
Enkele weken later was Jessica al zwanger. ,,Zes weken nadat ik de advertentie had geplaatst, kwam ik erachter dat ik zwanger was. Dat was een behoorlijke verrassing.” Na die aangename ontdekking sprak het stel met elkaar af dat ze geen seks meer zouden hebben met anderen. ,,Ik wilde mijn relatie met Ross nog niet definiëren. Ik vond het fantastisch dat ik al zo snel zwanger was, maar ik was bang dat het ertoe zou leiden dat ik ook echt verliefd op hem was.”

Ross nam zijn verantwoordelijkheid als toekomstige vader en ging telkens met Jessica mee naar het ziekenhuis, maar het stel ruziede wel over wie de foto’s van de echo’s mocht houden en of ze het geslacht van de baby wilden weten. Door die ‘ruzies’ besefte Jessica dat ze gevoelens voor Ross had, ook al zocht ze aanvankelijk alleen een vader voor haar kind, niet per se een partner.

Twee maanden vóór de geboorte van het kind trok Ross bij Jessica in. De baby, een meisje, werd uiteindelijk via een keizersnede geboren nadat bleek dat ze in een stuitligging lag. ,,Ross heeft de hele week die ik in het ziekenhuis moest blijven na de geboorte op een matrasje op de grond naast mijn bed geslapen. Er was nog een vader in dezelfde situatie, maar die bleef maar één nacht omdat hij het te oncomfortabel vond.”

Bron: AD
Foto: ConexaoCabeca/Pixabay

(Visited 11 times, 1 visits today)

Post Author: Rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *