Fifty Shades Freed in premiere gegaan

Fifte shades
Deze week is Fifty Shades Freed, het derde deel van de Fifty Shades-reeks in premiere gegaan. De verfilming van het erotische boek in 2015, zorgde voor een hype en deed de populariteit van onder meer bondage stijgen. NU.nl vroeg aan experts of de films en boeken iets hebben veranderd aan ons seksleven.

Het is alweer de derde editie van Fifty Shades. “Ik verwachtte dat mensen een beetje Fifty Shades-moe waren”, vertelt Wendy van Mourik, eigenaar van de erotische website en -shop De Paarse Keizerin. Maar toch loopt de lijn die Fifty Shades-auteur E.L. James uitbracht met seksspeeltjesfabrikant Lovehoney, volgens Van Mourik goed.

En zo is het ook dit keer een feit dat haar verkopen opleven als er weer een nieuw Fifty Shades-deel uitkomt in de bioscoop. “Ik zie dan dat er meer bondagespullen worden verkocht. Geen extreme dingen, maar wel items zoals handboeien, blinddoeken en zweepjes. Normaal lopen deze spullen niet zo hard, maar nu de nieuwe film eraan komt weer wel.”

En van Mourik is niet de enige die het merkt als er weer een nieuwe versie van Fifty Shades uitkomt. In Fifty Shades Darker, het tweede deel uit de reeks, gebruiken de hoofdpersonages in een scène de zogeheten Ben Wa Balls, balletjes die vaginaal moeten worden ingebracht. Na de publicatie van het boek zag de fabrikant van deze balletjes de omzet stijgen en werden er binnen zes maanden een miljoen exemplaren verkocht.

Fifty Shades lijkt dus in ieder geval goed voor de verkopen. Maar hebben de films en boeken ook echt effect in de slaapkamer?

Bron: Telegraaf
Foto: KlausHausmann/Pixabay

(Visited 7 times, 1 visits today)

Post Author: Rene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *